מידות ומשקלות          
 
יחסי משקל \ נפח בחומרים יבשים
מידות ומשקלות בעוגות של שרון
אבקת אפייה
1 כפית - 3 גרם
1 כף - 8 גרם
1 שקית - 10 גרם
 
אבקת סוכר
1 כוס - 120 גרם
1 כף - 8 גרם
אגוזים \ שקדים
1 כוס קצוצים - 100 גרם
1 כף קצוצים - 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה - 85 גרם
אורז
1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
1 כוס אורז קצר - 210 גרם
מלח
1 כפית - 6 גרם
1 כף - 20 גרם
1 כוס - 250 גרם



 
סודה לשתייה
1 כפית - 3 גרם
1 כף - 8 גרם
1 שקית - 10 גרם
סוכר לבן
1 כוס - 200 גרם
1 כף - 12 גרם
סוכר חום דחוס
1 כף סוכר - 15 גרם
1 כוס סוכר - 240 גרם
סוכר וניל
1 כפית - 3 גרם
1 כף - 10 גרם
1 כוס - 140 גרם
פירורי עוגיות \ ביסקוויטים
1 כוס - 110 גרם
פירורי לחם יבשים 
1 כוס - 125 גרם


 
פירות יבשים קצוצים
1 כוס - 150 גרם
פרג טחון
1 כוס - 70 גרם
קורנפלור
1 כוס - 140 גרם
1 כף - 8 גרם
קמח לבן (רגיל \ תופח)
1כף - 10 גרם
1 כוס - 140 גרם
קמח מלא
1 כף - 8 גרם
1 כוס - 125 גרם
קקאו
1 כף - 10 גרם
1 כוס - 140 גרם
שמרים
1 כף שמרים יבשים - 10 גרם
קוביית שמרים טריים \ שקית "שמרית" - 50 גרם
 
יחסי מישקל \ נפח בחומרים רטובים
 
דבש \ סילאן
1 כף - 22 גרם
1 כוס - 360 גרם

 
חמאה
1 כף - 15 גרם
1 כוס - 240 גרם
butterstick - כ-1/2 כוס - 120 גרם
ריבה
1 כוס - 330 גרם
שמן
1 כוס - 200 גרם
100 מ"ל שמן - 90 גרם

מידות מוצרים נפוצים
1 מיכל שמנת מתוקה - 250 מ"ל
1 גביע לבן \ יוגורט - 200 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה - 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה \ קוטג' - 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה \ סוכר וניל \ סודה לשתייה - 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) - חבילה גדולה 1 ק"ג
קמח תופח - חבילה קטנה - 350 גרם

קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
המרת חמאה בשמן
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה.
למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)


ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים

ביצים
ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 - 50 גרם
חלבון - 30 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
חלמון 30- גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)
הגדלה להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%

הקטנה להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%


יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
המרת מידות חום
צלזיוס פרנהייט סימן תנור תיאור

105 225 חום נמוך מאד
120 250
135 275 1 חום נמוך
150 300 2
160 325 3 בינוני-נמוך
180 350 4 בינוני
190 375 5
200 400 6 בינוני-גבוה
220 425 7 גבוה
230 450 8
245 475 9 גבוה מאד
סקאלת החום של התנור שלכם שונה?
הטמפרטורה המקסימלית של תנור ביתי היא 245 מעלות. יש לחלק אותה במספר השנתות שעל התנור. למשל, בתנור בו לא מסומנות מעלות אלא 7 דרגות חום, כל דרגה מייצגת 35 מעלות חום - דרגה 1 היא 24 מעלות, דרגה 2 היא 70 מעלות, דרגה 3 היא 105 מעלות וכן הלאה.
המרות למידות שונות
להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
 
 
חנות בצק סוכר בצפון,קורסים בבצק סוכר, בית הספר הגדול בצפון לעיצוב עוגות בבצק סוכר
  052-6049277
מושב רגבה בין עכו לנהריה
כל הזכויות באתר שמורות לעוגות של שרון, אין להעתיק ו\או לעשות שימוש בתמונות, ו\או העתקתם \ שמירתם על המחשב או בכל מדיה אחרת אסורה בהחלט, התמונות מוגנות בזכויות

שבלונות ,שוקולד,בצק סוכר,קורסים בבצק סוכר
לייבסיטי - בניית אתרים